Programe și proiecte educaționale

• Proiect Național ”Să citim pentru Mileniul III”– proiectul de desfășoară în acest an școlar în toate unitățile structură, având ca scop stimularea interesului pentru lectură în perioada preșcolară și școlară mică în vederea dezvoltării capacităților de comunicare și relaționare și a dobândirii deprinderilor de muncă intelectuală. Proiectul se derulează în unitatea noastră încă de la lansarea lui și aduce multe beneficii preșcolarilor în ceea ce privește dragostea pentru lectură și carte.

• Proiectul Național ”Ecogrădinița”– are drept scop formarea unui comportament ecologic etic și a deprinderilor de a ocroti , proteja și respecta natura. Este, de asemenea, un proiect desfășurat în toate cele trei structuri și aduce an de an beneficii în ce privește comportamentul copiilor asupra mediului.

• Proiectul Național ”Kalokagathia”- este un proiect care aduce beneficii asupra preșcolarilor în ce privește stimularea interesului pentru sport și mișcare ca modalitate de menținere a stării de sănătate și de influențare a unei evoluții corecte și armonioase a organismului. Desfășurat în toate unitățile grădiniței noastre încă de la lansarea sa, proiectul aduce un plus în ce privește creșterea armonioasă și dezvoltarea fizică sănătoasă a copiilor în aceste timpuri în care copiii fac din ce în ce mai puțină mișcare.

• Programul județean ”Noile educații” – cuprinde proiecte din domenii diferite precum proiectul de educație emoțională, de educație pentru drepturile copilului, de educație pentru timpul liber, proiectul de educație pentru sănătate sau de educație rutieră. Toate aceste proiecte derulate în grădinița noastră au drept scop dezvoltarea holistică a copilului preșcolar, venind în întâmpinarea nevoilor lor de securitate și sănătate emoțională și fizică.

• Programul județean ”Mănânc sănătos, cresc frumos”– urmărește formarea deprinderilor de alimentație sănătoasă și dezvoltare armonioasă prin mișcare, concomitent cu implicarea activă a părinților pentru consolidarea comportamentelor sănătoase. Activitățile incluse în proiect urmăresc dezvoltarea unor obiceiuri alimentare sănătoase la copiii preșcolari și schimbarea unor comportamente precum consumul excesiv de dulciuri sau consumul mâncării fast-food prezente des în rândul copiilor preșcolari.

• Proiectul județean ”De la joc la educație financiară” – aduce în atenția copiilor din grădinița noastră activități menite să dezvolte copiilor respectul pentru muncă, înțelegerea valorii banilor, familiarizarea cu bancnotele și utilizarea acestora. Proiectul se dorește a fi un proiect care să introducă copilul în educația financiară de la cele mai mici vârste într-o manieră ludică, simplă, dar care să aducă beneficii asupra dezvoltării personale a copiilor.

• Proiectul județean ”O lume a prieteniei” – este un proiect socio-umanitar care vine în sprijinul unor grădiniţe din mediul rural sau socio-economic dezavantajat şi a unor copii preşcolari din grupuri defavorizate. Proiectul are valențe sociale, dar și educative și metodică, copiii fiind educați în spiritul înțelegerii și empatiei, cooperării și întrajutorării celor asemenea lor și se desfășoară în grădinița noastră încă de la lansarea lui. stimularea interesului pentru sport şi mişcare, ca modalitate de menţinere a stării de sănătate şi de influenţare a unei evoluţii corecte şi armonioase a organismului.